Sektionsfällning av träd

Sektionsfällning av ett riktigt stort träd i Enköping

 

Trädfällning av stora träd kommer med uppenbara utmaningar – ju större träd desto större konsekvenser om något går snett. Därför är det av yttersta vikt att fällningen är väl planerad, förberedd och helst av allt utförs av professionella arborister. Dessutom är det extra viktigt med ett gott samarbete och kommunikation mellan dem som är inblandade i fällningen.

 

”STAMBIT!” ”NU KOMMER DEN!” ”KLART!” ropades det därför utanför Enköping när denna bjässe till tall fälldes. Vi valde att använda oss av metoden sektionsfällning, där trädet fälls i mindre delar från toppen och nedåt. Just denna tall var ett riktigt stort träd – enligt uppgifter från vår lastbilschaufför som sköter bortforsling vägde det hela 4,5 ton!

 

Sektionsfällning är riskfyllt och får därför endast utföras av certifierade yrkespersoner med kompetensbevis. Men när det utförs korrekt är sektionsfällning en mycket effektiv metod som är skonsam mot både miljö och plånbok.

 

På KingKong Trädservice har vi gedigen erfarenhet och stor kunskap kring trädfällning av stora och krångliga träd.

 

Tveka inte att kontakta oss med din förfrågan redan idag!

 

Vi råder dig gärna om trädfällning och trädbeskärning – kontakta oss och berätta om ditt trädproblem så hjälper vi dig vidare.

Ring oss för trädbeskärning i Enköping, Örebro, Arboga, Köping, Västerås, Eskilstuna, Surahammar och Hallstahammar.